Home Over ons De wolfhonden Nestverwachting Pups Karakter Nieuws Acteurs/film Contact


                            Tjechoslowaakse Wolfhonden & Amerikaanse Wolfhonden

                                             “van Borat’s Home”
KarakterTsjechoslowaakse wolfhonden blaffen bijna nooit. Hun communicatie verloopt zoals bij de wolf. Teven worden doorgaans maar één keer per jaar loops. Tegenwoordig heeft de Tsjechoslowaakse wolfhond nog steeds veel gedragingen die direct afkomstig zijn van de wolf. Het is belangrijk hem zo vroeg mogelijk op de mens te socialiseren en met invloeden uit zijn omgeving bekend te maken.


Wordt dit niet gedaan, dan blijven de honden schuw en tegenover mensen zeer gereserveerd.De opvoeding moet consequent maar met zachte hand gebeuren. Deze wolfhond in een kennel houden leidt tot een vervreemding.


De Tsjechoslowaakse wolfhond is vanwege zijn karakter geen hond voor mensen met weinig ervaring met het houden van honden !


Toevoeging vd Fokker: De wolfhond is een verschijning waar veel mensen op vallen en willen door die impuls graag een pup.Maar deze wolfhonden hebben meer weg van de wolf, dan van een hond. Ze kunnen slopen als ze alleen zijn, breken de bench open,maken de koelkast open ga zo maar door. De liefde en rust/geduld moet worden opgebracht om dit dier in huis te halen.Er worden veel dieren weer weggedaan, vanwege de verkeerde voorlichting. Wilt u dit niet, dan adviseer ik om een normale huishond te nemen, die zeer gehoorzaam kan zijn. Van dit ras is absolute gehoorzaamheid niet te verwachten. Ze zien hun “baas” als de alfa in huis.


Temperamentvol, zeer actief, levendig, groot uithoudingsvermogen, zachtmoedig met snelle reacties. Vrij van angst en moedig. Achterdochtig, maar valt niet zonder reden aan. Zeer trouw aan zijn “baas”. Hij kan voor vele doeleinden ingezet worden en is bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Een Tsjechoslowaakse wolfhond heeft een autoritaire, consequente en geduldige opvoeding nodig en zal daardoor een lieve, aanhankelijke en gehoorzame wolfhond worden.


De Amerikaanse wolfhond is niet geschikt voor dag en nacht in huis. Kan niet met katten of andere kleine huisdieren. Loslopen op het erf is ook niet mogelijk. Deze dieren horen in een afgezet gebied bij huis met een hoge omheining.. Pups worden nooit verkocht aan mensen die geen jarenlange ervaring hebben met wolfhonden.